Alles simpel coderen voor je HACCP:
Simpel coderen via Hygiënecode Online!

HACCP-coderen of HACCP-Labels:


HACCP-Coderen in ons systeem Hygiënecode Online:

 

Zodra een aflever bon is afgetekend is het bedrijf verantwoordelijk voor dat product. De meeste producten die worden afgeleverd hebben een sticker of een label, waarop je minimaal moet kunnen terugvinden:
• naam van het product: bijvoorbeeld zalmsalade.
• datum: dit kan met een THT(tenminste houdbaar tot)- of een TGT(te gebruiken tot)-datum. 
• inhoud: bijvoorbeeld 5 kg. 
Soms lees je ook nog een bewaaradvies: "na opening nog een week houdbaar" of "na opening gekoeld bewaren". 


OOk de HACCP stickers gebruiken?
Op een gegeven moment ga je het product gebruiken. Zodra je de verpakking hebt geopend, dien je dit op de verpakking te vermelden. Dit kun je doen met een blanco sticker of een voorgedrukte sticker. Je mag het ook met een watervaste pen of stift op de verpakking zetten. 
• Bij ingekochte producten: je geeft het product een datum. Voor iedereen moet wel duidelijk zijn wat je bedoelt met de datumvermelding. Je kunt bijvoorbeeld een openingsdatum opschrijven. Op die manier weet iedereen, als ze lezen dat het product na openen nog drie dagen houdbaar is, tot wanneer het te gebruiken is. Je mag ook een tgt-datum opschrijven. Of je geeft de ontdooi-datum of invries datum. 

• Bij zelfbereide producten: deze mogen tot en met twee dagen na de productiedatum bewaard worden als de temperatuur 7 °C of lager is geweest. Als de temperatuur niet boven de 4 °C is geweest drie dagen. Je schrijft dus een productiedatum of een houdbaarheidsdatum op. 

• Bij ingevroren producten; voor je gaat invriezen noteer je een invries datum. Op het moment dat je het product dan weer ontdooit, kun je met behulp van de THT-datum uitrekenen hoeveel dagen het product nog bewaard mag worden. Schrijf dan wel de nieuwe THT-datum op de verpakking.

Registreren
Jouw baas moet aan kunnen tonen dat er in zijn bedrijf hygiënisch gewerkt wordt. Dit staat in de Hygiënecode voor de horeca. Eigenlijk moet hij of iemand anders jou dus controleren. Die controle moet worden geregistreerd. Dit kan op meerdere manieren. Dit mag in een map met voorgedrukte formulieren waarop je de gegevens vermeldt. Het mag ook digitaal op een computer. 

Je kunt niet alle producten controleren. Er moet immers ook nog gewoon gewerkt worden. De overheid weet dit ook en heeft om die reden bepaald dat je steekproefsgewijs mag controleren. Dit betekent voor jou dat je maar enkele producten hoeft te controleren. Je moet controleren op temperatuur, tijd (terugkoelen/regenereren), kwaliteit, verpakking en etiket. En deze gegevens moet je dus registreren. 

De producten in de koeling, of deze nu ingekocht of bereid zijn, moeten ook gecontroleerd worden op temperatuur. Het makkelijkst is dit door de hele koeling of vriezer te temperaturen. Dit kun je doen door het aflezen van het display aan de buitenkant van de koeling. Ook kun je in de koeling of vriezer een bakje met alcohol of olie zetten. Vervolgens kun je met behulp van een kerntemperatuurmeter de temperatuur bepalen. Op die manier hoef je niet in producten te prikken. 

Het correct coderen van de producten in de keuken gaat vaak nog niet zoals het zou moeten gaan. Hieronder vindt u de eisen voor de producten die volgens de HACCP-richtlijnen gelabeld dienen te worden:

 • Geopende, gekoelde producten (bijvoorbeeld kaas, vleeswaren en salades);
 • Ontdooide producten (bijvoorbeeld diepvriesbroodjes en snacks);
 • Zelf ingevroren producten (bijvoorbeeld maaltijden en groentes);
 • Voorraad producten (bijvoorbeeld in een saladière, snacks);
 • Zelfbereide producten die worden teruggekoeld (bijvoorbeeld maaltijden en soepen);
 • Teruggekoelde producten en restjes (bijvoorbeeld soepen en sauzen);
 • Zelfbereide, gepresenteerde producten (bijvoorbeeld: salades, smoothies, fruitsalades);
 • Producten die buiten de koeling worden gepresenteerd (bijvoorbeeld: belegde broodjes en frituursnacks).
meer info over coderen in onze HACCP registratie APP


Hygiënecode Online en coderen:

HOE DOE JE DIT NU SIMPEL: Coderen van je producten.

Label printen versproduct is een module in Hygiënecode Online:

Het automatische printen van uw versproducten zodat u ze kunt voorzien van label met naam product, aanmaak datum, tht datum. 

En hier kunt u ook uw ALLERGENEN STICKERS simpel printen. Dit gaat simpel en voldoet prima. 

Of je maakt zelf een label met je eigen tekst.

Deze Oplossing is met de Label writer 450 van Dymo.

Deze oplossing is de goedkoopste en voldoet als u werkt met een laptop of PC.Deze oplossing in ons HACCP-App is al voor € 2,95 p.m.

Heeft u nu interesse in deze simpel maar prima oplossing:

Klik hier voor de meer info via email

 

Vraag via de email alle info over de HACCP-label oplossing aan.

U krijgt dan zo snel mogelijk alle info via de email.

Hygiënecode Online en CODEREN PLUS:

Omdat er steeds meer vraag komt naar meer info op een bewaar label of zelfs een etiket oplossing. Daardoor hebben we ook de codeer label in de module Codeer plus. Deze module is een simpele manier op je eigen bewaar labels met allergenen info te maken, of je eigen etiket met eigen logo, of je schap kaartje met allergenen tot een complete etiket met alle info en eigen logo.

Deze Label / codeer oplossing is dus een module in onze HACCP-App en je gebruikt er voor een Brother printer. Dit kan simpel draadloos dus waar de printer komt te staan maakt niet uit als deze maar een wifi verbinding heeft. Deze HACCP-oplossing is voor alle bedrijven die voedsel verwerken of verkopen. 


HACCPDus U kunt nu simpel een compleet HACCP-registratie systeeem en een compleet Codeer / etiket oplossing in 1 HACCP-systeem krijgen.

Heeft u nu zelf nog wensen of wilt u meer info over onze Label/codeer oplossing? ALLERGEN wetgeving: 

allergenen wetgeving

Iedere horecaondernemer of Slager, Bakker, ijsverkoper, lunchroom tot visspeciaalzaak is verplicht om allergenen informatie te geven aan gasten die daarom vragen, dit is bepaald in de Etiketteringswet. Dat geldt voor eetcafé's, lunchzaken, snackbars en restaurants. Hygiëncode Online kan je hier gemakkelijk bij helpen, we geven je graag enkele tips hoe je jouw gasten kunt informeren over de verwerkte allergenen in uw producten.
De Europese Unie heeft bepaald dat de voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken vermeld moeten worden. Het gaat hierbij om allergenen zoals glutenbevattende granen (o.a. tarwe en rogge), ei, vis, pinda, noten, soja, melk en schaal- en weekdieren. In totaal gaat het om 14 voedingsallergenen.
Vanaf 1 oktober 2021 gaat de NVWA de controle op de juiste uitvoering van de allergenenwetgeving meenemen in de reguliere inspecties. Sinds 13 december 2014 zijn ondernemers verplicht om consumenten te kunnen informeren over aanwezige allergenen in zowel verpakte en onverpakte producten als de gast hierom vraagt.
De Allergenen kaart:
Het is een overzicht van producten uit uw keuken met alle allergenen informatie. Dez kunt u simpel zelf samenstellen in het beheer gedeelte. Maar je kunt ook vanuit de module receptenmap plus een recept invoeren waarna er een totaal overzicht komt van allergenen uit alle grondstoffen in het recept en deze zet het systeem dan in uw allergenenkaart.Waarschuwings etiket voor pluimveevlees

Het RIVM heeft onderzoek gedaan naar het effect van het waarschuwingsetiket, waaruit bleek dat het etiket nuttig is, maar dat er wellicht methoden zijn op het effect van de boodschap te vergroten. Het Voedingscentrum heeft hierop een consumentenonderzoek laten uitvoeren. Uiteindelijk is hier in samenspraak met het bedrijfsleven een voorstel voor een aangepaste waarschuwingstekst uitgekomen.
Op het nieuwe etiket staat middels pictogrammen en een korte tekst aangegeven wat de consument moet doen om ervoor te zorgen dat schadelijke bacteriën geen kans hebben. Namelijk:

 • het product in het de koelkast bewaren bij maximaal 4 °C;
 • handen, snijplank en mes grondig wassen na contact met rauw vlees; en
 • het vlees goed doorbakken voor consumptie.


meer infoHACCP CURSUS DIGITAAL:    HET WETEN WAAROM WE MOETEN CODEREN BIJVOORBEELD:

 

HACCP cursus

Erkend door ministerie van OCW.
Doel van de HACCP training
De cursist leert in deze HACCP training wat de mogelijke gevaren zijn voor de voedselveiligheid en wat deze op de werkvloer moet doen om deze gevaren te voorkomen.

Voor wie?
De HACCP training is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de bereiding, opslag en het transport van voedingsmiddelen.

Iedereen die Nederlands beheerst op het niveau 1F kan de opleiding volgen.

De training wordt aangeboden als E-learning met de volgende onderwerpen:
• Voedselveilig werken
• Onveilige voedingsmiddelen
• Micro-organismen
• Allergenen

• HACCP
• Persoonlijke hygiëne
• Bedrijfshygiëne

Memotrainer
Het is algemeen bekend dat kennis snel wegzakt. De MemoTrainer zal aan de hand van de scores van de cursist bepalen welke onderwerpen deze cursist nog niet zo goed beheerst. Hier zal extra op getraind worden om zo de kennis naar het gewenste niveau te brengen.

Dankzij de MemoTrainer app voor iPhone en Android kan de cursist makkelijk zijn/haar kennis op peil houden of oefenen voor een examen. De MemoTrainer werkt uiteraard ook in iedere gangbare browser, zo blijft leren laagdrempelig en leuk.

Voortgang, examen en HACCP certificering
Iedere les bevat een aantal toetsvragen. Zo weet de cursist of deze tijdens het doorlopen van de les direct of hij/zij de lesstof kent. Na iedere vraag volgt een uitgebreide uitleg over het juiste antwoord. De cursist sluit de cursus HACCP af met een examen. Het HACCP examen maakt de cursist ook via internet. Als de cursist geslaagd is ontvangt deze het HACCP certificaat.

Cursusduur
De cursist heeft 1 Maand toegang tot de cursus. Een cursist doet gemiddeld 3 tot 4 uur over de cursus. De cursist kan de theorie in eigen tempo stap voor stap doornemen. De cursist ziet in één oogopslag welke hoofdstukken hij/zij al bestudeerd heeft en welke nog gedaan moeten worden.

Prijzen
De kosten voor de online cursus HACCP bedragen € 54,- tot 64,00 (excl. BTW). Het (her)examen en het HACCP certificaat zijn bij de prijs inbegrepen. Direct nadat een cursist is geslaagd staat zijn certificaat online en is het beschikbaar.

Je kunt je hier aanmelden als je het HACCP certificaat wilt halen. Na je aanmelding ontvang je een factuur. Als die betaald is ontvang je een mail om aan de HACCP training te kunnen beginnen.

Deze HACCP opleiding is er ook in de talen: 

Nederlands, Pools, Engesl, Roemeens en Oekraïnes
- Pools
ten trening haccp jest równie dost pny w j zyku polskim.

- Engels.
This HACCP training is also available in Englisch


WIL JE SIMPEL IN JE EIGEN TIJD DE CURSUS VOLGEN?  KLIK HIER  mail je gegevens.

Direct een cursus kopen


Molenzicht 4A

4881 BW ZUNDERT

0767002347

info@haccpoplossing.nl

whatsapp Business: 06 82359097